IT | EN | DE
logo
Back to top

Flat in Tavernola, Como – Italy

 

 

The apartment is located in a new building in a hilly position overlooking Lake Como in Tavernola. The two levels are connected by an internal staircase made of concrete and enclosed by a transparent glass parapet that develops from the lower floor up to the living area. The flooring of the two floors and the staircase connecting them is made of gray cement resin. This choice enhances the linearity and simplicity of this intervention. The request of the client was aimed at obtaining a house that played with the contrasts of black and white. The only exception is the wall of the master bathroom, resolved with a “smoked” oak wood finish with a “saw-cut” finish that gives it a “warmer” and relaxing look. The bathroom is “inserted” in the master bedroom from which it is divided only by a reflecting glass that “fencing” the two rooms.
– Bathroom: BHC Collection parquet wall covering, Zen line, Camelias color
– Staircase: Cementino HD flooring. BHC supply